طارم نام کلی ای برای تعدادی از برنج های خوب و خوش پخت است که کاشت آن ، با اینکه در همه مناطق شمال از روستاهای گیلان گرفته تا مازندران و گلستان ، وجود دارد. برنج طارم دارای حداقل ده عنوان گوناگون می باشد.برنج طارم ، خانواده ای شلوغ و رنگ و وارنگ است!
برنج طارم هاشمی مازندران و در کنار آن طارم عطری محلی مازندران، از برنج های پرعطر و خوش نشین است که پخت و عطر آن ، گوارای وجود بسیاری از هم وطنان عزیز ایرانی می باشد.کشاورزان شهرهای فریدون کنار، دابودشت، محمودآباد و روستاهای اطراف، در این سال ها به کشت دوم برنج طارم و دیگر برنج ها روی آورده اند و با وجود تمام اختلاف نظرهایی که در میان مسوولین و کارشناسان در زمینه کاشت دوم برنج وجود دارد، به کشاورزی خویش مشغول می باشند.
برنج علی کاظمی ابتدا در سال ۱۳۶۰ توسط یکی از کشاورزان گیلانی به نام علی کاظمی ساکن روستای شکارگوراب بالا از توابع شهرستان فومن، شناسایی شد. او در حین برداشت متوجه یک خوشه از برنج شد که برای او جدید بود و تاکنون مشاهده نکرده بود. او این خوشه ها را نگه داشت و در طی هفت سال به ازدیاد آن پرداخت. او متوجه شد که این برنج نسبت به رقم پایه آن که برنج بینام بود، طعم و عطر بهتری دارد و همچنین میزان زودرسی آن نیز بهینه تر می باشد.
بعد از آن بود که کشاورزان همسایه و شهرهای دیگر به این برنج علاقه مند شدند و شروع به کاشت این نوع برنج در مزارع خود کردند. برنج علی کاظمی در واقع حاصا جهش ژنتیکی برنج بینام در مزرعه اقای علی کاظمی بود که او توانست آن را به درستی تشخیص دهد و شناسایی کند.
برنج علی کاظمی هم اکنون در بیش از ۵۰ هزار هکتار از زمین های استان گیلان کاشته می شود که در حدود ۲۰ درصد کل زمین های زراعی این استان به شمار می رود. او که تا قبل ۱۳۹۵ شناخته شده نبود، در این سال توسط جهاد کشورزی استان از او تجلیل شد و نام معنوی این برنج به او واگذار گردید.
برنج ندا برنجی پرمحصول و نسبتا مرغوب در میان انواع گوناگون برنج شمال است که اغلب در استان مازندران کشت می شود. نام دیگر این برنج مرغوب، برنج شمشیری است ، که محصول مطالعات پژوهشگران علم ژنتیک و ترکیب ۳ رقم برنج آمل ۳، حسن سرایی و سنگی طارم است که سبب شده تا حدودی ویژگی ها و برتری های این ۳ رقم برنج را همزمان داشته باشد. برنج ندا از لحاظ ویژگی های ظاهری شباهت زیادی به برنج طارم دارد، به گونه ای که برخی از کشاورزان شمال کشور آن را برنج طارم ندا می نامند.
طول دانه های ندا پیش از پخت کوتاه به نظر می رسند اما پس از پخت برنج ، طول آن ها به شکل قابل ملاحظه ای افزایش پیدا می کنند. از دیگر ویژگی هایی که در خرید برنج ندا می توان نام برد، خاصیت ماندگاری خوب بعد از پخت و رنگ شفاف و شیشه ای بودن دانه های آن است.
برنج علی کاظمی دارای قد کوتاهتری نسبت به برنج هاشمی و برنج دم سیاه می باشد، اما پخت نسبتا خوب آن این ضعف را تا حدی جبران می کند. از نظر عطر و طعم نیز چون از ریشه برنج های پر محصول می باشد، قابل رقابت با ارقام کیفی مانند برنج طارم نیست. رنگ دانه این برنج سفید مایل به کرم می باشد و طول دانه خام برنج علی کاظمی ۷٫۲ میلی متر، طول دانه پخته آن ۱۱٫۶ میلی متر و عرض دانه خام آن ۲٫۱ میلی متر است.